Wie zijn wij
Wij, Jacqueline en Joyce, hebben twaalf jaar nauw samengewerkt. Dat was een bijzondere samenwerking, waarin we een zeer gedreven team vormden. We vulden elkaar goed aan en deelden allebei dezelfde visie op ons werk.
Langzaam maar zeker ontstond dan ook het idee om samen een onderneming te starten, waarbij we op onze eigen manier mensen echt kunnen helpen. Door het bieden van een luisterend oor en door buiten de gebaande paden te denken, willen we samen met u tot een ondersteunende en/of praktische oplossing komen.
Onze slogan is daarom ook: Wij mantel(ont)zorgen. Wij gaan graag geheel vrijblijvend een eerste gesprek met u aan.
Ik ben Jacqueline Smits (links), geboren en getogen in Wanroij, getrouwd met Martien Smits, met wie ik samen drie volwassen zonen heb. De zorg voor anderen loopt als een rode draad door mijn carrière. Ik heb de zorg bij verschillende organisaties, in verschillende functies mogen meemaken. Daardoor heb ik over dit thema een brede kennis opgebouwd en er een duidelijke kijk op ontwikkeld. Wat mij in al die jaren opviel, is dat de grote gemene deler in de zorg voor anderen vaak overbelasting en eenzaamheid is. Daarom ben ik ervan overtuigd dat het begint bij het bieden van een luisterend oor, om vanuit daar samen tot een ondersteunende en/of praktische oplossing te komen. Zo stel je mensen in de gelegenheid om écht een eigen keuze te maken, zodat men zo lang mogelijk zelfstandig deel kan nemen aan deze maatschappij.
Ik ben Joyce van der Meij (rechts), geboren in Nijmegen, en samen met mijn man woon ik in Grave. Na wat omzwervingen in het bedrijfsleven, de detailhandel en de gezondheidszorg, heb ik me de afgelopen jaren voornamelijk beziggehouden met het (in)regelen van zorg voor cliënten bij een grote zorgorganisatie voor blinden en slechtzienden. Bij deze organisatie heb ik onder andere ruime ervaring opgedaan als intaker. Daarbij merkte ik dat cliënten en cliëntvertegenwoordigers vooral gebaat zijn bij een luisterend oor en praktische oplossingen. Dit voorkomt overbelasting van mantelzorgers en daardoor kunnen cliënten zoveel mogelijk blijven deelnemen aan de maatschappij of de juiste ondersteuning krijgen om dit te kunnen blijven doen.